ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Fransa'da PKK festivali... Paris terör gösterisine izin verdi

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Fransa'da PKK festivali... Paris terör gösterisine izin verdi

Terör örgütü PKK yandaşları Fransa'da festival düzenleyip, paçavra sallayarak Türkiye'ye hakaret etti. Fransa Dışişleri Bakanlığı, terör propagandası yapılan gösteriye neden izin verildiğine ilişkin soruları henüz yanıtlamadı.

Fransa'nın Marsilya kentinde PKK yandaşları, sözde bir 'festival' düzenleyerek paçavra sallayıp, Türkiye'ye hakaret etti. Elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması yönünde slogan atanlan gösteride, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristleri anarak örgüt propagandası yapıldı.

FRANSA'DAN YANIT YOK

Fransa Dışişleri Bakanlığı, AA muhabirinin, PKK Avrupa Birliği ve Fransa tarafından terör örgütü olarak tanınırken örgüte ait paçavralarla terör propagandasının yapıldığı bu gösteriye neden izin verildiği sorusunu henüz yanıtlamadı. Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 2021'de terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik Konseyi' mensupları ile görüşmesini kınamıştı.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütü üyesi 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. MSB'den yapılan açıklamada; " Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde belirlediği 4 PKK'lı terörist ile Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 2 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi" denildi. Öte yandan Şırnak'ta da PKK/KCK terör örgütüne yönelik bilgilendirme ve önleyici faaliyetler sonucu yapılan çalışmada toplam 4 örgüt mensubu ikna edildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda ise 2 şüpheli gözaltına alındı.