CENTCOM: El Kaide bağlantılı finans yetkilisi Suriye'de öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de düzenlenen operasyonda, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Huraseddin (Had) örgütünün üst düzey bir finans ve lojistik yetkilisinin öldürüldüğünü bildirdi.
CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, "15 Şubat'ta CENTCOM kuvvetleri, kuzeybatı Suriye'de El Kaide'ye bağlı Huraseddin terör örgütünün üst düzey bir finans ve lojistik yetkilisini hedef aldıkları ve öldürdükleri hassas bir hava saldırısı gerçekleştirdi." ifadesi kullanıldı.
Hava saldırısının, CENTCOM'un "teröristlerin ABD, müttefikleri ve ortaklarına, sivillere ve askeri personele karşı bölge genelinde ve ötesinde saldırı planlama, organize etme ve gerçekleştirme çabalarını bozma ve etkisiz hale getirme yönündeki süregelen kararlılığının parçası" olduğu vurgulandı.

Açıklamada, CENTCOM'un ABD ve müttefik personeline saldırmayı planlayan gruplara karşı mücadelesini sürdüreceği kaydedildi.
- Popüler Haberler -

Soykırım çağrısı! İsrail bakanı Gazze'de etnik temizlik istedi

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 sivil çalışanı işten çıkaracak

Trump, Musk'a destek için Tesla aldı

Prizren Sultan Murat Kışlası'nda Kosova Türk Temsil Heyeti İftar Programı düzenledi

Suriye'de halkından hükumete destek... "Bölücülüğü kabul etmiyoruz"

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Trump'a sert tepki
