ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Çatışmalarda büyüyen çocuklar

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Çatışmalarda büyüyen çocuklar

Birçok farklı ülkede çatışmalar yaşanıyor. Sudan'da, Filistin'de, Ukrayna'da çocuklar ateş altında kalıyor. Hem saldırılarla hem yetersiz beslenmeyle mücadele ediyorlar. Saldırılardan kaçabilenler ise travmalarıyla büyüyor.

Gazze, Sudan, Ukrayna, Kongo. Çatışmalardan en çok çocuklar etkileniyor. Yaralanıyorlar ve hatta can veriyorlar. Hayata tutunmayı başaranlar ise travmalarıyla büyüyor.

BMGK'DA ÇOCUKLARA ÖZEL OTURUM

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde silahlı çatışmalarda çocukların durumuna dikkat çekildi. Onların çatışmalarda korunmasına ilişkin oturum düzenlendi.

BM Genel Sekreteri Guterres'in 14 Haziran'da yayımlanan "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporu ele alındı.

ÇOCUKLARA YÖNELİK İHLALLER ARTTI

BM Genel Sekreteri'nin Özel Temsilcisi Gamba Gazze, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki duruma özellikle değindi. Buralarda çatışmanın daha önce hiç görülmemiş düzeylere ulaştığını dile getirdi. Filistin'de çocuklara yönelik ihlallerin yüzde 155 arttığını anımsattı. Gamba, her vakanın ardında bir çocuğun korkunç deneyiminin bulunduğunu kaydetti. Silahlı çatışmaların çocuklara büyük zarar verdiğini vurguladı.

GAZZE'DE ÇOCUKLAR YETERSİZ BESLENİYOR

UNICEF İcra Direktörü Yardımcısı Ted Chaıban'ın açıklamasına göre ise çocuklara yönelik ihlaller 2023'te bir önceki yıla göre yüzde 21 artış gösterdi. Rakamlar tüm ihlalleri kapsamıyor. Ancak genel gidişat hakkında önemli bilgiler veriyor. Chaıban "Genel trend, çok daha fazla çocuğun öldürüldüğü ve yaralandığını gösteriyor." dedi. Ayrıca Gazze'de ciddi düzeyde yetersiz beslenmeyle mücadele eden çocukların sayısının arttığını ifade etti.