ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Canlı yayına çıkacaklar! ABD'de gözler Harris-Trump münazarasında

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Canlı yayına çıkacaklar! ABD'de gözler Harris-Trump münazarasında

ABD'de başkanlık seçimi öncesi kritik bir gün yaşanacak. Bu gece geç saatlerde başkan adayları Kamala Harris ve Donald Trump ilk kez canlı yayında kozlarını paylaşacak. Gözler bu münazaraya çevrilmiş durumda. Milyonlarca kişinin ekran başında tartışmayı canlı izlemesi bekleniyor. Adayların münazara performansı seçim sürecini de etkileyecek. Kritik yayın öncesi Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay ABD'den son izlenimlerini aktardı.

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken yarış kızışmaya başladı. Amerikan kamuoyu merakla başkan adayları kamala harrıs ve donald trump'ın canlı yayındaki tartışmasına kilitlendi. Seçimlere iki ay kala adayların münazara performansı yarışı etkileyecek.

CANLI YAYINDA KOZLAR PAYLAŞILACAK

Münazara Philadelphia'da ABC televizyonu ev sahipliğinde yapılacak.

1 buçuk saat sürmesi planlanıyor. Salonda izleyici olmayacak. Konuşma sırası kendisinde olmayan adayın mikrofonu kapatılacak. Böylece konuşan adayın sözü kesilemeyecek. Soruları cevaplaması için adaylara 2'şer dakika süre tanınacak.

Harris ve Trump'a not kağıdı, kalem ve su verilecek. Münazarayı milyonlarca kişinin izlemesi bekleniyor.

İKİ PARTİ DE ENDİŞELİ

Amerikan basınına göre her iki parti yetkilileri de adaylarından endişeli.

Cumhuriyetçiler, Trump'ın fevri davranışlarından çekiniyor. Harris'in sözünü keserek ekonomi, sınır krizi gibi konularda dikkati dağıtmasından endişe ediyor.

Demokratlar ise Harris'in başkan yardımcılığı dönemindeki yaptığı tartışmalı ve yetersiz açıklamalardan hoşnutsuz. Harris'in Trump'ın suçlamaları ve saldırgan tavrına karşı vereceği tutum da merakla bekleniyor. Kamala Harris, başkan Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından başkan adayı olmuştu. Biden'ı bu sürece götüren haziran ayında trump'a karşı sergilediği kötü münazara performansıydı.

HARRIS'IN TAVRI MERAK KONUSU

Münazara sırasında Filistin destekçilerinin protesto gösterileri düzenlemesi bekleniyor. Polis sıkı güvenlik önlemleri aldı. Öte yandan münazara öncesi anketler iki adayı da başa baş gösteriyor.

MÜSLÜMAN SEÇMENLER "HARRIS" DİYOR

Harris yüzde 47, Trump yüzde 48 seviyesinde. Müslüman seçmenlerin her iki adayın da İsrail'e verdiği destekten dolayı tercihinin ne olacağı ayrı bir merak konusu.

2,5 milyondan fazla Müslüman ABD'de yaşıyor. Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nin yaptığı bir ankete göre müslümanların yüzde 29'u Harris'ten yana. Harrıs'i yeşil parti adayı Dr. Jill Stein izledi. Trump'a destek ise yüzde 11'de kaldı. Ankete katılanların yüzde 16'sı ise kararsız. Salıncak eyaletlerde Müslümanların vereceği oylar kritik olacak gibi görünüyor.

ABD EKONOMİSİ BOZULUYOR

ABD'deki seçim atmosferine değinen Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay, ABD ekonomisinin bozulmaya neden olay şey; Başkan Biden'ın İsrail, Ukrayna gibi ülkelere yaptığı devasa şekilde askeri ve ekonomik yardımlardır.

Trump mı Harris mi rakibini köşeye sıkıştıracak?

ABD'nin başkan adayları ilk kez karşı karşıya gelmeleri seçimleri doğrudan etkileyecek. Peki taraflar Gazze ve Türkiye konusunda ne mesajlar verecek? Atalay, Trump'ın demeçlerine dikkat çekerek, "Trump Gazze konusunda, 'Ben İsrail'in Filistin ile meselesine bitireceğim bu kadar insanın ölmesine gerek yok, bunun neden Biden hükümeti' diyor. Gündemde Gazze konusu olduğu için ABC televizyonunun Filistin ve İsrial ile alakalı sorular sormasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.