BM'de 'Türkiye' düzeltmesi: 'Turkey değil Türkiye'
![BM'de 'Türkiye' düzeltmesi: 'Turkey değil Türkiye'](https://mediacdn.yirmidort.tv/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/bmde-turkiye-duzeltmesi-t-582.jpg)
AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Birleşmiş Milletler (BM) Parlamenterler Oturumu'nda Türkiye delegasyonuna "Turkey" denilmesine müdahale ederek, hitabın "Türkiye" olarak düzeltilmesini sağladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Özboyacı'ya teşekkür etti.
Özboyacı, BM ve Parlamentolar Arası Birlik ortaklığında düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İçin Siyasi Eylemleri hızlandırmak temalı Birleşmiş Milletler Parlamenterler Oturumu'nda konuşma gerçekleştirdi.
Türkiye delegasyonuna "Turkey" denilmesine müdahale ederek hitabın "Türkiye" olarak düzeltilmesini sağlayan Özboyacı, o anları "Turkey değil, Türkiye" ifadesini kullanarak sosyal medyada paylaştı.
Özboyacı'nın paylaşımı büyük destek aldı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye" hassasiyeti nedeniyle Özboyacı'ya teşekkür etti.
Özboyacı'nın paylaşımını alıntılayan Altun, "Turkey değil, Türkiye. Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri neticesinde ülkemizin adının Birleşmiş Milletler nezdinde "Türkiye" olarak tescil edildiğini bütün muhataplarımıza hatırlatmak isteriz. Birleşmiş Milletler çatısı altında ülkemizin adının, doğru şekliyle, "Türkiye" olarak anılmasına yönelik bu hassasiyeti nedeniyle AK Parti Konya Milletvekilimiz Selman Özboyacı'ya teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.
Turkey değil, Türkiye pic.twitter.com/aOQQyqVc4m
— Selman Özboyacı (@ozboyaciselman) February 14, 2025
- Popüler Haberler -
![Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/azerbaycan-423_2-43.jpg)
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, AGİT Genel Sekreteri Sinirlioğlu ile görüştü
![Hamas-İsrail esir takası: Filistinliler özgürlüğü hapishaneden yeniden doğuş olarak tanımladı](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/hamas-israil-esir-takasi--227_2-43.jpg)
Hamas-İsrail esir takası: Filistinliler özgürlüğü hapishaneden yeniden doğuş olarak tanımladı
![CDU Genel Başkanı Merz, ABD'ye Alman seçimlerine karışmaması çağrısı yaptı](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/cdu-genel-baskani-merz-ab-779_2-43.jpg)
CDU Genel Başkanı Merz, ABD'ye Alman seçimlerine karışmaması çağrısı yaptı
![Görme engellilere Braille ile Kuran-ı Kerim eğitimi veren ekip, Hristiyan öğrencileri İslamı seçmeye teşvik ediyor](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/gorme-engellilere-braille-495_2-43.jpg)
Görme engellilere Braille ile Kuran-ı Kerim eğitimi veren ekip, Hristiyan öğrencileri İslamı seçmeye teşvik ediyor
![Danimarka Başbakanı: Ukrayna'ya en iyi destek NATO üyeliği olacak](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/danimarka-basbakani-ukray-928_2-43.jpg)
Danimarka Başbakanı: Ukrayna'ya en iyi destek NATO üyeliği olacak
![Zelenskiy, Rusya tehdidine karşı Avrupa ülkelerine ortak ordunun kurulmasını önerdi](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/zelenskiy-rusya-tehdidine-336_2-43.jpg)
Zelenskiy, Rusya tehdidine karşı Avrupa ülkelerine ortak ordunun kurulmasını önerdi
![İspanya Başbakanı Sanchez, Gazze'de Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıktı: "İnsanlık suçları örtülemez!"](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/15/ispanya-basbakani-sanchez-597_2-43.jpg)