ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Biden'ın adaylığı tartışılıyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Biden'ın adaylığı tartışılıyor

ABD Başkanı Joe Biden 27 Haziran'da eski Başkan Donald Trump ile canlı yayında münazaraya katılmıştı. Biden'ın münazaradaki bitkin durumu tartışmalara yol açmıştı. ABD başkanının yarıştan çekilmesi gerektiği konuşuluyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve eski başkan Donald Trump 27 Haziran'da kozlarını paylaşmıştı. Seçim öncesi ilk canlı yayın tartışmasına çıkmışlardı. Tartışmaya Biden'ın fiziki durumu damga vurmuştu. Durgun, yorgun ve hayat enerjisi düşüktü. Tartışma sonrasında Biden'ın yaşı yeniden gündeme geldi.

SEÇMENLER ÇEKİLMESİNİ İSTİYOR

Amerikan CBS News/You Gov Biden'ın yaşının seçmenler üzerindeki etkisini bir anketle ölçtü. Ankete göre Amerikalıların yüzde 72'si Biden'ın "Başkan olarak görev yapacak zihinsel ve bilişsel sağlığa" sahip olmadığına inanıyor. Biden'ın başkanlık seçimlerinden çekilmesi gerektiğini düşünüyorlar. Üstelik bunların yüzde 46'sı Biden'ın kendi partisi olan demokratlardan.

TRUMP'IN YAŞI DA TARTIŞILIYOR

Ankette Trump için de aynı soru soruldu. Ankete katılanların yüzde 50'si trump'ın başkanlık için gerekli zihinsel ve bilişsel sağlığa sahip olduğunu düşünüyor. Yüzde 49'u ise aksi fikirde.

DEMOKRATLARIN ALTERNATİF İSİMLERİ

Demokratlar arasında Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğine inananların sayısı artıyor. Ancak ön seçim sürecinde demokrat parti içinde büyük destek almıştı.

Bu da ABD Başkanı'nın ancak kendi isteğiyle çekilebileceği anlamına geliyor.

Yine de demokratlar alternatif adayları değerlendiriyor. Demokratlar adaylarını resmen ağustosta yapılacak kongrede ilan edecek. Biden'ın artan baskıya direnememesi durumunda yerine geçmesi en muhtemel 3 isim var. Akla gelen ilk isim başkan yardımcısı Harris. Diğeri demokrat partinin yükselen yıldızı Kaliforniya Valisi Newsom. Sonuncusu ise eski ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama.

TRUMP: BIDEN HEPSİNDEN DAHA İYİ

Trump ise alternatif adaylara şimdiden yüklenmeye başladı. Newsom'ın kaliforniya'yı bile yönetemediğini söyledi. Harrıs'i kimsenin istemediğini savundu. Michelle Obama'nın ise anket sonuçlarının çok kötü olduğunu iddia etti. "inanması güç ama Joe Biden'ın oyları tüm bu isimlerden daha iyi" yorumunu yaptı.

BIDEN'I KİM İKNA EDEBİLİR?

Biden seçimden çekilmemekte ısrarcı. Yarışta kalmaya kararlı.

Onu seçimden çekilmeye kimin ikna edeceği de tartışma konularından biri.

Bu konuda öne çıkan isim Fisrt Lady Jill Bıden. Jill Biden başından beri eşinin devam etmemesinden yana. Ancak buna rağmen onu yalnız bırakmıyor. Bir diğer isim ise obama. Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre bazı büyük bağışçılardan Obama'ya Biden'ı ikna etmesi için baskı yapılıyor.