ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Barış diplomasisinde kritik viraj: AB'den Rusya'ya çağrı: Biz hazırız

AB Komisyonu Başsözcüsü Paula Pinho, savaşı sona erdirecek barış müzakerelerine katılmaya hazır olduklarını belirterek gözleri Moskova'ya çevirdi. Pinho, "Uzun zamandır hazırlık yapıyoruz" mesajı verdi.

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Barış diplomasisinde kritik viraj: AB'den Rusya'ya çağrı: Biz hazırız

AB Komisyonu Başsözcüsü Paula Pinho, günlük basın toplantısında Komisyonun müzakerelerin olası bir sonraki aşaması için hazırlık yapıp yapmadığı ve savaşı sona erdirmeye yönelik görüşmelere bir temsilci göndermeye hazır olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

"Hazırız ve uzun zamandır hazırlık yapıyoruz." diyen Pinho, "Rusya'nın bu savaşı sona erdirmek için gerçek görüşmelere ve somut koşullar üzerinde müzakereye hazır olacağı anı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Finlandiya ve Norveç liderleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.

Bu temaslar, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesine yönelik diplomatik çabaları yeniden gündeme taşımıştı.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Ukrayan Rusya AB Rusya Ukrayna