Aliyev'den seçim açıklaması.. Seçimler ilk kez ülkenin tüm topraklarını kapsıyor
![Aliyev'den seçim açıklaması.. Seçimler ilk kez ülkenin tüm topraklarını kapsıyor](https://mediacdn.yirmidort.tv/Documents/yirmidorthaber/images/2024/02/08/aliyev-dun-yapilan-secimi-639.jpg)
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün gerçekleştirilen ve ülkenin tüm topraklarını kapsayan cumhurbaşkanı seçiminin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığını belirtti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün gerçekleştirilen ve ülkenin tüm topraklarını kapsayan cumhurbaşkanı seçiminin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığını belirtti.
Aliyev, seçimleri gözlemlemek için Azerbaycan'da bulunan Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Genel Sekreteri Sergey Lebedev'i kabul etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Aliyev, kabuldeki konuşmasında, dünkü seçimlerin ilk kez ülkenin tüm topraklarını kapsadığına dikkati çekerek, Hankendi, Şuşa ve diğer bölgeler de dahil olmak üzere tüm bölgelerde seçim düzenlenmesinin Azerbaycan halkı için özel tarihi önem taşıdığını vurguladı.
Aliyev, zorunlu göçmenlerin bir kısmının ata yurtlarına geri döndüğünü, Büyük Dönüş Programı diye nitelendirdikleri bu sürecin ilk aşamasının 2026'da tamamlanacağını bildirdi.
Azerbaycanlılar, ülkeyi 7 yıl yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için dün sandık başına gitmişti.
Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde de sandıklar kurulmuş, böylece ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılmıştı.
Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocalı'da, Hocavend'de, Ağdere'de, Ağdam'da, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Zengilan'da, Gubadlı'da, Laçın'da ve Kelbecer'de seçmenler, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nı seçebilmek için oy kullanmıştı.
- Popüler Haberler -
![İran'dan İsrail'in Filistin planına sert tepki: Tüm uluslararası hukuka aykırıdır](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/irandan-israilin-filistin-625_2-43.jpg)
İran'dan İsrail'in Filistin planına sert tepki: Tüm uluslararası hukuka aykırıdır
![Pensilvanya'da kanlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/pensilvanyada-kanli-saldi-274_2-43.jpg)
Pensilvanya'da kanlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti
![İspanya'dan Gazze'ye 12 tonluk insani yardım yola çıktı](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/ispanyadan-gazzeye-12-ton-611_2-43.jpg)
İspanya'dan Gazze'ye 12 tonluk insani yardım yola çıktı
![Emine Erdoğan: Gençlerin enerjisi Türkiye ve Malezya'yı aydınlık bir geleceğe taşıyacak](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/emine-erdogan-genclerin-e-361_2-43.jpg)
Emine Erdoğan: Gençlerin enerjisi Türkiye ve Malezya'yı aydınlık bir geleceğe taşıyacak
![Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek gösterdi: Hepimizin ders çıkarması gereken bir gerçek](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/cumhurbaskani-erdogani-or-742_2-43.jpg)
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek gösterdi: Hepimizin ders çıkarması gereken bir gerçek
![Azerbaycan ile Rusya arasında kriz! İstenmeyen kişi ilan edildi](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/azerbaycan-ile-rusya-aras-541_2-43.jpg)
Azerbaycan ile Rusya arasında kriz! İstenmeyen kişi ilan edildi
![Trump'ın Grönland planına karşılık olarak California'yı istediler](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/trumpin-gronland-planina--592_2-43.jpg)