6 Haziran 2024'te imzalanan anlaşma onaylandı! Türkiye ve kardeş ülkeden işbirliği
![6 Haziran 2024'te imzalanan anlaşma onaylandı! Türkiye ve kardeş ülkeden işbirliği](https://mediacdn.yirmidort.tv/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/6-haziran-2024te-imzalana-231.jpg)
2 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Azerbaycan arasında, 6 Haziran 2024'te başkentte imzalanan anlaşma onaylandı. Anlaşma kapsamında göç alanında işbirliği yapılacak.
Azerbaycan ve Gabon ile yapılan 2 milletlerarası anlaşma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, Ankara ile Bakü arasında, 6 Haziran 2024'te başkentte imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Göç Alanında İşbirliği Anlaşması" onaylandı.
Anlaşma ile özellikle düzensiz göçle mücadelede karşılıklı işbirliğinin önemi vurgulanarak göç alanında işbirliği yapılacak.
Gabon ile yapılan anlaşmada da 3 Mart 2024'de Antalya'da imzalanan " Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gabon Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Temsilcilikler İçin Arsa Takasına İlişkin Protokol" yürürlüğe girdi.
Buna göre, iki ülke dostane ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla Ankara ve Librevil'deki diplomatik temsilciliklerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususunda anlaştı.
- Popüler Haberler -
![Suriye'den Rus askeri konvoyuna engel](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/suriyeden-rus-askeri-konv-458_2-43.jpg)
Suriye'den Rus askeri konvoyuna engel
![Gazze'deki esir takası anlaşması ertelendi](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/gazzedeki-esir-takasi-anl-567_2-43.jpg)
Gazze'deki esir takası anlaşması ertelendi
![Trump'tan "Gazzeliler için geri dönüş yok" açıklaması](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/trumptan-gazzeliler-icin--952_2-43.jpg)
Trump'tan "Gazzeliler için geri dönüş yok" açıklaması
![İran'dan İsrail'in Filistin planına sert tepki: Tüm uluslararası hukuka aykırıdır](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/irandan-israilin-filistin-625_2-43.jpg)
İran'dan İsrail'in Filistin planına sert tepki: Tüm uluslararası hukuka aykırıdır
![Pensilvanya'da kanlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/90x53/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/pensilvanyada-kanli-saldi-274_2-43.jpg)
Pensilvanya'da kanlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti
![İspanya'dan Gazze'ye 12 tonluk insani yardım yola çıktı](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/ispanyadan-gazzeye-12-ton-611_2-43.jpg)
İspanya'dan Gazze'ye 12 tonluk insani yardım yola çıktı
![Emine Erdoğan: Gençlerin enerjisi Türkiye ve Malezya'yı aydınlık bir geleceğe taşıyacak](https://mediacdn.yirmidort.tv/resize/356x210/Documents/yirmidorthaber/images/2025/02/10/emine-erdogan-genclerin-e-361_2-43.jpg)