ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kutu kutu kolajene bedel! İşte bir lokmasıyla cildi 10 yaş gençleştiren besinler

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Kutu kutu kolajene bedel! İşte bir lokmasıyla cildi 10 yaş gençleştiren besinler

Pırıl pırıl bir cilde sahip olmayı kim istemez! Aynaya baktığınızda sivilcesiz, komedonsuz, siyah noktasız bir yüze ne dersiniz? Birçoğumuzun çilesi haline gelen cilt lekelerine son diyoruz. Artık pahalı markalara para dökmenize gerek yok. Doğal ürünlerle daha ucuza çözümler bulabilirsiniz. Cildi besleyen ve gençleştiren kolajen maddesi bazı besinlerde bol miktarda bulunur. Peki hangi besinler adeta bir kolajen zenginidir? Serumlar, kremler bir yana bu besinler bir yana...

Her yaşta genç görünmek istiyorsanız dengeli beslenmeli, stresten uzak durmalı ve cilt tipinize uygun ürünlerle bakım yapmanız gerekir. Kolajen takviyesi son zamanlarda oldukça moda. Ancak bazı besinlerdeki kolajen miktarı takviyelerden çok daha fazla. İşte detaylar...

KEMİK SUYU

Son araştırmalar kemik suyunun güvenilir bir kolajen kaynağı olmayacağını bulsa da bu seçenek kulaktan kulağa açık ara en popüler olanıdır. Hayvan kemiklerinin suda kaynatılmasıyla yapılan bu işlemin kolajen çıkardığına inanılıyor. Bunu evde yaparken, et suyunu lezzetlendirmek için baharat ekleyebilirsiniz. Ancak, diğer malzemelerle birlikte kullanılan kemiklerin kalitesi nedeniyle her kemik suyu farklıdır diye ekliyor.

TAVUK

Eğer bütün bir tavuğu kestiyseniz, kümes hayvanlarının ne kadar bağ dokusu içerdiğini muhtemelen fark etmişsinizdir. Bu dokular tavuğu zengin bir kolajen kaynağı yapar.

YUMURTA AKI

Yumurtalar diğer birçok hayvansal ürün gibi bağ dokuları içermese de, yumurta akıları vardır. Büyük miktarlarda prolin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden biridir.

BALIK VE KABUKLU DENİZ ÜRÜNLERİ

Diğer hayvanlar gibi balıklar ve kabuklu deniz ürünleri de kolajenden yapılmış kemiklere ve bağlara sahiptir. Bazı insanlar deniz kollajeninin en kolay emilenlerden biri olduğunu iddia etti.