ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kilosu 80 liradan palamut bolluğu yaşanıyor! Balık pişirmenin püf noktaları: Hem kokusuz hem de içi lokum gibi ağızda dağılıyor

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Kilosu 80 liradan palamut bolluğu yaşanıyor! Balık pişirmenin püf noktaları: Hem kokusuz hem de içi lokum gibi ağızda dağılıyor

Palamut besleyici balık türlerinden biridir. Karadeniz'de bu sezon palamut bolluğu devam ediyor. Sinop'ta 120 liradan satılan palamut tezgahlarda 80 liraya düştü. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan palamut, doğru yöntemlerle pişirildiğinde tadına doyum olmaz. Peki evde, sahil balıkçılarında yediğimiz balıklar gibi lezzetli yapmamız mümkün mü? İşte içi lokum gibi ağızda dağılan palamut pişirmenin özel sırları...

Sağlık açısından sayısız faydası olan vitamin kaynağı palamut, her ne kadar zahmetli de olsa lezzetinden dolayı vazgeçilmiyor. Karadeniz'de bu sezen palamut bereketi yaşanıyor. Sinop'ta denize açılan balıkçıların ağları, palamutla doluyor. İri palamutlar tezgahlarda 80 liradan satışa sunuluyor.

KİLOSU 80 LİRADAN PALAMUT

Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatif Birliği Başkanı Namık Ünlü, sezona bol palamut avıyla başladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu sene palamutçuluk Eylül 1'den ayın 26'sına kadar aralıksız bol gidiyor ve halen de devam ediyor. Tahmin ettiğimiz gibi palamut bol. Halkımız çok ucuz ve uygun palamut yiyor. Şu anda fiyatlar 50 ila 80 lira arasında. 80 TL olan balıklar iri balıklar. Bir ara 50 liraydı. O zaman 600-700 gram geliyordu tanesi. Gramajdan dolayı da fiyatlar şu anda 80 liraya çıktı. Palamuda çok büyük bir ilgi ve yoğun bir talep var. Halkımız aralıksız palamut yiyor."

HAMSİ VE İSTAVRİT ZAMANI GELİYOR

Balıkçı Olcay Karabulut, günde yaklaşık 400 kasa palamut sattıklarını belirterek, "Bu sezon palamuda gerçekten doyuyoruz. 3- 4 gün önce kestane karası dediğimiz bir hava vardı ve palamut kısıtlı çıkmıştı. Fiyat yükselmişti. Fiyatlar 120 liradan 80 liraya düştü. İri palamutlarımız şu anda 80 lira. Günde 300-400 kasa arası palamut satıyoruz. Geçen hafta 120 liraya sattığımız balıkları şu anda 50-80 lira. En kötü 20 gün daha palamut avı sürer. Daha sonra hamsi ve istavrit başlar. Bol bol bereketli günler balıkçıları bekliyor" ifadelerine yer verdi.

PALAMUT PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Uzmanların önerdiği palamut balığını evde pişirmenin bu kadar kolay olduğunu biliyor muydunuz? Besin değerlerini kaybetmeden, lezzetli ve ağızda dağılan palamut pişirebilmek için balıkçı tüyoları...

PALAMUT BALIĞINIZI TUZ İLE MARİNE EDİN

İlk olarak palamut balığınızın taze olduğundan emin olmalısınız. Daha sonra balığınızı iyice temizledikten sonra tuza yatırınız. Tuz ile balığınızı marine etmek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

BALIKLARIN VAZGEÇİLMEZİ LİMON

En önemli püf noktalardan biri ise palamut balığınızı pişirmeden önce üzerine limon sıkarsanız daha hafif bir tat almanızı sağlar.

IZGARA MI FIRIN MI?

Palamutu tercihen ızgarada veya fırında pişirebilirsiniz. Izgarada pişirmek istiyorsanız balığı önceden marine limon suyu ile marine ediniz. Ancak tercihiniz fırından yana olacaksa tepsiye yağlı kağıt veya folyo sermeyi unutmayınız.

SEBZELERLE BALIĞINIZI ZENGİNLEŞTİRİN

Palamut balığınızı zenginleştirmek için yanına domates, biber ve limon vb. sebzeleri ekleyebilirsiniz. Böylece lezzetleri birbirine karışarak balığınızın tadı daha nefis bir hale gelecektir.

BALIĞINIZI KURUTMAMAYA DİKKAT EDİN

Dikkat etmeniz gereken en önemli püf nokta balığın kurumamasıdır. Balığın kurumamasına özenle dikkat ederek kontrol etmelisiniz. Balığı pişirdikten sonra taze yeşillikler ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz. Palamut balığınız hazır afiyetler olsun...