ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Grip için mandalina mı portakal mı daha iyileştirici? Biri daha faydalı

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Grip için mandalina mı portakal mı daha iyileştirici? Biri daha faydalı

Grip mevsimi geldi çattı. Herkes grip başlarken C vitamini yönünden zengin olan mandalina ve portakal gibi meyvelere yoğunlaşıyor. Oysa birçok araştırma C vitamini deposu meyvelerin aslında hastalık sırasında değil hastalıktan önce tüketilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki, grip için mandalina mı portakal mı daha iyileştirici? Gelin birlikte bakalım…

Sonbahar ayları soğuk algınlığı ve gribin en yoğun görüldüğü zaman dilimi. Bu mevsimde bol miktarda narenciye meyveleri gripten koruyor. Genelde portakalın ve mandalinanın yeni yeni çıktığı bu dönemlerde C vitamini almak oldukça önemli.

C vitamininin soğuk algınlığını önlediğine dair bir kanıt olmasa da araştırmalar hastalıktan önce tüketilen C vitamini meyvelerinin soğuk algınlığı süresinin kısalttığını doğruluyor.

Peki, grip için mandalina mı portakal mı daha faydalı?

Mandalina A vitamini yönünden portakal ise C vitamini yönünden zengin meyve grubunda. Portakal, mandalinanın yaklaşık iki katı C vitamini içerir.

Sadece bir orta boy portakal günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 100'ünden fazlasını karşılar. Portakaldaki şeker mandalinadan daha azdır.

Yemesi pratik olan mandalina ise ¼ su bardağı meyve suyuna eşittir. Mandalina A vitamini yönünden daha zengin olduğundan görme kaybına iyi gelir.

GRİP İÇİN FAYDALI ÖNERİLER

Ellerinizi yıkayın

Mevsimsel grip aşısını yaptırın

Öksürürken ve hapşırırken ellerinize değil, dirseğinizin iç kısmına doğru hareket edin

Düzenli egzersiz yapın

Sigara içmeyin

Vücudunuzu dinlendirin