ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Başarıda disiplin mi sevgi mi daha etkili? Biri zeka için daha önemli

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Başarıda disiplin mi sevgi mi daha etkili? Biri zeka için daha önemli

Birçok ebeveyn çocukların başarılı bir yetişkin olması genelde disipline önem veriyor. Daha zeki olur düşüncesinden yola çıkılarak sürekli yönetme ihtiyacı duyuyoruz. Peki, başarıda disiplin mi sevgi mi etkili? Gelin birlikte bakalım…

Çocuk yetiştirme süreciyle alakalı babaannelerden, dedelerden, anneannelerden uyarı almayan ebeveyn neredeyse yoktur. Aslında herkesin ortak amacı başarılı ve zeki bir çocuk yetiştirmektir. Ama nasıl?

"Şımartmayın" cümlesiyle başlayan ve disiplin temalı fikirler çocuk yetiştirenlerin ilk önerileridir. Fakat uzmanların sevin çığlıkları da geçmişteki kuralları hiçe sayarken bu nasıl olacak? Hangisi doğru? Çocuğu şımartmak mı yoksa disiplin mi? Zekayı ve başarıyı hangisi daha çok etkiliyor?

Ebeveynlik araştırmalarına göre sevginin ve sevgiyi göstermenin çocuklar üzerinde önemli bir etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

Tüm kurallar ezberlense de çocuk yetiştirmek zor. Çünkü her çocuğun kapasitesi, algısı farklı. Peki, sevgi bunun neresinde?

Birçok uzman, kendine güvenen, başarılı bireylerin sevgi dolu ailelerde yetiştiğini belirtiyor.

İster en yeni ebeveynlik tekniklerini kullanın sevdiğiniz sürece o çocuk faydalı olacaktır.

ÇOCUKLARIN BAŞARISI NASIL ARTAR?

Başarı için öncelikle herkesin zeka kapasitesinin farklı olduğunu bilmek gerekir.

Çocuklarına dokunan, onlarla konuşan ve oynayan, onlara karşı sabırlı olan ve endişelendiklerinde onlara güven veren ebeveynler kendine güvenen ve başarılı çocuklar yetiştirir.

Sevgi bir çocuğun beyninin büyümesini sağlar. Bakış açısını geliştirir.

Sevgi büyümeyi geliştirir, mutlu eder. Yediği yemeği dahi etkiler.

Bir çocuk sevgi dolu bir yuvaya sahip olduğu sürece kalp-damar hastalıkları, kolesterol sorunları, kalp hastalığı, felç ve diyabet riski azalır.

ARAŞTIRMALAR NE DİYOR?

Bir araştırma zor bir görevi yerine getirmeye çalışan çocuklarını annelerinin ne kadar desteklediğini inceledi ve yaklaşık 5 yıl sonra tekrar beyin taraması yaptı. Anneler ne kadar destekleyici olursa çocuğun beyninin o kadar geliştiği gözlemlendi.

Kan grubu A ve 0 olanlarda sık görülüyor! Acil sofradan kaldırın