ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

28 Ekim tatil mi? 28 Ekim 2024 Pazartesi yarım gün mü?

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
28 Ekim tatil mi? 28 Ekim 2024 Pazartesi yarım gün mü?

Cumhuriyet Bayramı öncesinde 28 Ekim'in tatil olup olmadığı, öğrenciler ve çalışanlar tarafından merak ediliyor. Bu sene Cumhuriyet Bayramı salı gününe denk geliyor. Hal böyle olunca, arama motorlarında "28 Ekim 2024 Pazartesi yarım gün mü?" sorusuna cevap aranıyor. Peki 28 Ekim tatil mi? İşte detaylar...

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye ve KKTC'de 1,5 gün resmi tatil ilan edildi. 101. yılı kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, öğrenci ve çalışanlara yarım gün fazladan tatil müjdesi de getirdi. Peki 28 Ekim tatil mi? 28 Ekim 2024 Pazartesi yarım gün mü?

28 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde ve KKTC'de her yıl coşku içinde kutlanıyor. Bu gün resmi tatil kabul ediliyor. Bu nedenle de 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılını kutlama coşkusu yaşanırken, bayram öncesinde öğrencileri ve çalışanları sevindirecek 28 Ekim detayı bulunuyor. 28 Ekim tatil olduğu için bir çok kurum 13.00'dan sonra kapalı olacak.

CUMHURİYET BAYRAMI'NDA 1,5 GÜN TATİL FIRSATI

Her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı, bu yıl da 28 Ekim öğleden sonra başlayarak 29 Ekim'de tam gün tatil olarak ilan edildi. Bu düzenleme ile öğrenci ve kamu çalışanları, hafta sonunda toplam 1,5 günlük tatil yapma fırsatı bulacak. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bayram öncesi hazırlıklar devam ederken, 101. yılını kutlayacak olan bayram, heyecanla bekleniyor.

Milli bayramlar arasında yer alan Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Salı günü kutlanacak. 28 Ekim'de Kurumlar Saat 13.00'te Kapanacak

28 Ekim günü okullar ve devlet daireleri öğleden sonra tatil olacak. 29 Ekim de tam gün tatil olduğu için devlet memurları, banka çalışanları ve öğrenciler 1.5 gün tatil yapabilecek.

29 Ekim günü ise tam gün tatil olması sebebiyle okullar açık olmayacak.

Milli bayramlar arasında yer alan Cumhuriyet Bayramı'nın resmi tatil düzenlemesi kapsamında, 28 Ekim günü okullar ve kamu daireleri saat 13.00 itibarıyla kapılarını kapatacak. Bu durum, çalışanlar ve öğrenciler için kısa bir mola imkânı sunarken, pek çok özel sektör çalışanı için de benzer tatil düzenlemeleri bekleniyor.

CUMHURİYET COŞKUSU 29 EKİM'DE TAM GÜN TATİL İLE SÜRÜYOR

Cumhuriyet'in ilanının yıldönümünde, 29 Ekim günü ise tüm Türkiye'de resmi tatil olarak kabul edilmekte. Okullar, bankalar ve kamu daireleri tam gün tatil olacak. Vatandaşlar, 29 Ekim günü yapılacak kutlamalara katılabilecek ve bu özel günü bayraklarla donatılmış meydanlarda coşkuyla geçirecek.

ÖĞRENCİLER VE ÇALIŞANLAR İÇİN KISA TATİL FIRSATI

28 Ekim yarım gün tatil, 29 Ekim ise tam gün tatil olarak ilan edildiği için kamu çalışanları ve öğrenciler 1,5 günlük tatil fırsatı yakalamış olacak. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırlanan etkinlikler, gösteriler ve törenler Türkiye genelinde yapılacak; bayram coşkusu bu yıl da dolu dolu yaşanacak.