ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Seçim öncesi verdiği sözü tuttu! CHP'li başkandan devraldığı makam aracını satışa çıkardı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti'den Gelibolu Belediye Başkanı seçilen Dr. Ali Kamil Soyuak, seçim öncesi verdiği sözü tuttu. Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, CHP'li Mustafa Özacar'dan devraldığı makam aracını satışa çıkardı. Başkan Soyuak, kendi aracı TOGG'u makam aracı yaptı.

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Seçim öncesi verdiği sözü tuttu! CHP'li başkandan devraldığı makam aracını satışa çıkardı

Gelibolu ilçesinin yeni Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, göreve başladıktan sonra ilk icraatını gerçekleştirdi ve makam aracını satılığa çıkardı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti'den Belediye Başkanı seçilen Dr. Ali Kamil Soyuak, CHP'li Mustafa Özacar'dan devraldığı makam aracını internette satışa koyarak dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Söz verdik, satıyoruz" diyen Başkan Soyuak, aracı "Hastasına doktordan temiz makam aracı" başlığıyla satışa sundu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği bu adım, lüks makam aracının satılığa çıkarılmasını takdirle karşılandı.

'Hastasına doktordan temiz makam aracı' başlığıyla bir ilan sitesinde satışa çıkarılan aracın dikkat çeken şu detaylar yer aldı:

"Ön takım bakım istiyor, çünkü Gelibolu'nun yolları bozuk. İçerisinde sigara içildi mi bilemiyoruz, eski başkana sormak lazım. Eski başkan halktan uzaktı, muhtemelen kilometresi uzun yolda yapıldı. Camlar filmli, eski başkan vatandaşla göz göze gelmeyi sevmezdi. Nakit ihtiyacından acil satılık, belediyenin çok borcu var. Piyasada tanınan, bilinen bir araçtır. Tüm ilgiyi üzerinizde toplayabilirsiniz. İstediğiniz ustaya gösterebilirsiniz, zaten Gelibolu Küçük Sanayi Sitesi esnafı arabayı yakından tanır. Yedek anahtarını bulamadık, eski başkana sormak lazım. 25.000 TL tramer kaydı var. Sol çamurluk değişen. Araç başında pazarlık yapılır. Takas yalnızca halka hizmet edecek Mobil İkram Araçları ile yapılır."

Seçimden önce vatandaşlara söz verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak, "Çünkü bu kadar borcu olan bir belediyenin bu kadar lüks aracı kullanmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz. Daha doğrusu bu aracı satarak biz hizmet aracı olarak değerlendirip, vatandaşlarımıza daha çok yararı olacağını düşünüyoruz. İnternette aracı satışa çıkardığımızda şöyle şeylerde duyduk. İşte bu belediyenin arabası, resmi araç satılamaz, ihaleyle olması gerekir diye söylemlere şöyle cevap vermek istiyorum. Bu araç Gelibolu Kent şirketine ait bir araç. Araç şirkete ait olduğu için biz bunu esasında ihale olmadan da satabiliriz. Ama biz bunu doğru fiyatlanması adına baktığınızda açık arttırmayla satışını yapacağız. Bizim Kent şirketini almamızın bir süreci var. Bugün itibariyle bitti. Bugünden itibaren biz bu aracı açık arttırma sürecini başlatarak doğru fiyatla, mevcut makam aracımızı satarak, vatandaşlarımıza daha doğru hizmet vereceğimiz diğer araçlarla Gelibolu'muza kazandırmış olacağız" dedi.