ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

ABD'de yoğun diplomasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üst düzey kritik temaslar

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
ABD'de yoğun diplomasi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üst düzey kritik temaslar

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor. İlk olarak Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ı, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'taki Türkevi'nde Lübnan Başbakanı Necib Mikati'yi kabul etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, LÜBNAN BAŞBAKANI NECİB MİKATİ'Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, İsrail tarafından hedef alınan Lübnan'ın yanında olduğunu, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

Görüşmede, Türkiye ile Lübnan ikili ilişkileri, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin, İsrail tarafından hedef alınan Lübnan'ın yanında olduğunu, uluslararası toplumun İsrail saldırganlığını durduracak bir çözümü acilen hayata geçirmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail'in temel insan haklarını hiçe saydığını, dünyanın gözü önünde bir soykırım yaptığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu durdurmanın ve saldırılar sonucu oluşan insani krizi sona erdirmenin bir insanlık görevi olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SUDAN EGEMENLİK KONSEYİ BAŞKANI EL-BURHAN'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York'ta, Türkevi'nde Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdülfettah Abdülrahman El Burhan ile görüştü.

Görüşmede, Türkiye ile Sudan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin Sudan ile ilişkilerinin her geçen gün daha da geliştiğini ve iki ülke arasındaki dayanışmanın güçlenerek süreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de giderek ağırlaşan insani krizi önlemek için yardım faaliyetlerinin artırılması gerektiğini, Türkiye'nin Filistinli mazlumların yardımına koşmak için elinden geleni yaptığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, IRAK BAŞBAKANI SUDANİ'Yİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani'yi kabul etti.

Kabul, basına kapalı gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GİNE BİSSAU CUMHURBAŞKANI EMBALO İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Cissoko Embalo ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşmeleri kapsamında, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Embalo ile bir araya geldi.

Görüşme basına kapalı gerçekleşti.