ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Canlı yayında İlber Ortaylı'nın ‘bozkurt' değerlendirmesine sert tepki: Bir kere abdesti bozdun, önce kırklan hoca!

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Canlı yayında İlber Ortaylı'nın ‘bozkurt' değerlendirmesine sert tepki: Bir kere abdesti bozdun, önce kırklan hoca!

Tarihçi İlber Ortaylı'nın Merih Demiral'ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işaretiyle ilgili değerlendirmeleri sonrası Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay sert çıktı. Ortaylı'nın Filistin halkı için söylediği sözleri canlı yayında hatırlatan Kutay, “İlber Ortaylı'nın değerlendirmeleri abdestsiz namaz kılanın, namazı gibidir. Müthiş konuşuyor ama İlber Ortaylı bir kere abdestini bozdu. Önce git kırklan hoca.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

A Milli Takım'ın Avusturya galibiyetinde futbolcu Merih Demiral'ın gol sevincini "Bozkurt" sembolüyle kutlaması tartışmalara neden oldu. Alman makamları tepki gösterdi, diplomatik kulisler hareketlendi. UEFA soruşturma başlattı. Tartışmalar devam ederken, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bozkurt sembolü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"ÖNCE KIRKLAN HOCA"

Akşam Gazetesi Yazarı Dr. Taceddin Kutay, Murat Özer'in moderatörlüğünde yayınlanan "Esas Mesele" programına konuk oldu. Konuyla alakalı çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Kutay, İlber Ortaylı'ya sert eleştirilerde bulundu. İlber Ortaylı'nın 'Filistin'i sattılar' sözlerini hatırlatan Kutay, "İlber Ortaylı'nın değerlendirmeleri abdestsiz namazı kılanın, namazı gibidir. Müthiş konuşuyor ama İlber Ortaylı bir kere abdestini bozdu. Önce git kırklan hoca." dedi.

BENİM İÇİN İTİBARI YOKTUR

TACEDDİN KUTAY'IN SÖZLERİNDEN SATIRBAŞLARI:

Biz millet olarak bir tane adam dışında herkesi yok görüyoruz. Şu günlerde de İlber Ortaylı diye bir figür yarattık. 'Filistin topraklarını sattılar' dediği andan itibaren benim için itibarı yoktur.

EĞER ORTAYLI, TASDİK EDİYORSA...

Her zıkkımı bilen bir adam olduğu için, her şeyi ona soran bir ortam var. Memlekette ne hocalarımız var ama ne garip ki her mevzu İlber Ortaylı'ya soruluyor. Eğer Ortaylı, tasdik ediyorsa 'bozkurt' iyidir diyoruz.

İLBER ORTAYLI ABDESTİ BOZDU

Benim için bozkurt konudaki kanaati, Filistin için belirttiğim beyanlarından sonra milletimiz hakkında en olumlu cümleleri dahi olsa bile kıymeti yoktur. İlber Ortaylı'nın değerlendirmeleri abdestsiz namaz kılanın, namazı gibidir. Müthiş konuşuyor ama İlber Ortaylı bir kere abdestini bozdu. Önce git kırklan hoca.