ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daimi üyelerin bizleri daimi üye yapma gibi bir hesapları yok

HABER MERKEZI - | Son Güncelleme Tarihi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daimi üyelerin bizleri daimi üye yapma gibi bir hesapları yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Erdoğan, cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin BM'de daimi üye olmak istediğini belirten Erdoğan, "Dünyanın kaderi 5 daimi üyenin dudakları arasında. BM'nin bizi daimi üye yapma hesabı yok. Karar merci 5 ülke, 16 geçici üyenin hiçbir tesiri yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Her kararı 5 üye rahatlıkla verebiliyor. Dünyanın kaderi 5 daimi üyenin dudakları arasında. Bu 5 üye adeta dünyayı yöneten ülkeler konumunda.

Şu anda Japonya, Çin bizler Almanya gibi üyeler her ne kadar daimi üye olma teşebbüsü varsa da şu anda daimi üye olamadıkları için herhangi bir tesisi söz konusu değil.

Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapmaları gibi hesapları yok. 15 üyenin burada yapabileceği bir iş söz konusu değil.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞME

Önümüzdeki yılın başında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısını yapacağız. Büyükelçi konumunda Çağatay bey görüşmeleri sürdürüyor. Bir araya gelme durumumuz olacak, o zaman bu konuyu masaya yatıracağız.

Ağırlıklı olarak gerek Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı ve Ege'de yaşanan bazı sıkıntıları konuştuk. Sayın Başbakan bu sorunu çözeceğini bizlere ifade etti.

PAŞİNYAN İLE GÖRÜŞME

Paşinyan ile olan görüşmede öne çıkan Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan sıkıntılardı. Paşinyan'ın olumlu yaklaşım içinde olduğunu gördüm. Azerbaycan'ın da aynı anlayış içerisinde olduğunu biliyorum.